Linsefrikadellen: Et super alternativ til svinekød

Sponsoreret indlæg
Fra tid til anden støder man på personer, for hvem mors frikadeller er det eneste, som dur. Aldrig kan det komme på tale, at nogle alternativer til dem, som mor har fodret børneflokken hele barndommen, skulle kunne nærme sig det, som mor har fremtryllet på panden. Men nogle gange kan man være nødt til at åbne øjnene og udvide horisonten. Sådan er det også med linsefrikadellen.

 

Og naturligvis vil en frikadelle – lavet af linser – sjældent komme til at smage præcis som en lækker svinefrikadelle. For dem er der uden tvivl noget særligt over. Derimod kan man med linsefrikadeller skabe en smag, som man selv har lyst til. Det smukke ved linser er nemlig, at de er relativt smagsfri, således at det, du putter i ”farsen”, kommer dellen også til at smage af.

Vil du have et ekstra sundt kick i dine frikadeller, så kan du desuden overveje at købe dem i en økologisk variant – gerne hos en helseforretning, hvor kvaliteten er i top. Køb helsekost online, og find blandt meget andet linser til en favorabel pris.

Sådan gør du

Det første du gør, i dit forsøg på linsefrikadeller, er, at du koger linserne. Giv dem gerne en halv time med rigeligt vand, så de til sidst er kogt ud til en jævn masse, som minder lidt om fars. I øvrigt er det vigtigt, at det er enten røde eller gule linser, du bruger, da disse er uden skal og dermed lettere at koge ud. Brug eventuelt en si til at få skilt vandet og linsemosen, når du skal have det over fra gryden.

Herfra står du så en fars, som i øvrigt gerne må være en smule mere lind end normal frikadellefars. Tilsæt en til to hakkede løg for smag, lidt havregryn for tekstur, og giv den herefter bare fuld knald på krydderierne, så de smager af noget. Når du har rørt farsen, foregår tingene ellers som med helt normalt frikadeller.

Kom olie på en varm pande og form linsefrikadellerne efter lyst og behov. Vær opmærksom på, at de kan være sværere at forme, og de måske løber lidt ud på panden. Det er ikke et tegn på, at du har gjort noget forkert – tværtimod er det faktisk helt fint.

Spar ikke på krydderierne

Når du krydrer dine linsefrikadeller, er det naturligvis vigtigt, at du ikke sparer for meget, da der ikke er kød til at give smag. Det er faktisk sjældent, at man kan komme for lidt krydderi i farsen.

Det er netop ved krydder-delen, at linsefrikadellerne udspiller den almindelige frikadelle. Der kan nemlig komme meget mere smag i, og de er samtidig meget sundere. Uanset om du er til karry, chili, hvidløg eller måske oregano, så kan linsefrikadellen klare det. Husk dog at vælge krydderier, som komplementerer hinanden – for derved at få den bedste smag frem.

Alt andet lige er det bare med at få kogt en masse linser, få smækket noget smag i dem og så ellers bare nyde, at mors gamle frikadeller rent faktisk har fået en sundere konkurrent.